Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със серво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    може да е от маркуч, може и цилиндърче, но няма как да е от помпата на спирачките и сервото.

ПП
    ако е от маркуч, внимавай какъв вземаш. има по два, единия е заден среден а другия е заден краен. двата се ползват при дисковите спирачки , а при барабаните е само задния среден. това ти го казвам щото са с различна дължина - задния краен е по-къс. а най-добре си направи профилактика и на 2-те колела - нови маркучи, цилиндърчета, механизми и накладки. не е скъпо.
    Напълно съм съгласен!

Comment

може да е от маркуч, може и цилиндърче, но няма как да е от помпата на спирачките и сервото.

ПП
      ако е от маркуч, внимавай какъв вземаш. има по два, единия е заден среден а другия е заден краен. двата се ползват при дисковите спирачки , а при барабаните е само задния среден. това ти го казвам щото са с различна дължина - задния краен е по-къс. а най-добре си направи профилактика и на 2-те колела - нови маркучи, цилиндърчета, механизми и накладки. не е скъпо.
      Нека сега да кажа.. че тъкмо я взех от сервиза:
      не съм разбрал правилно - колесен цилиндър - десен + накладки са ми сменени.
      Проблема ми със сервото обаче стана много голям. Вчера само като натиснех до долу педала и го връщаше..днес какво са правили тия хубавци не знам, но педала вече е твърд ама твърд! Тя спира ама трябва яко да се натиска! При натискане обортите играят и се чува ссссссссссссссссссс т.е. от някъде влиза въздух. Опитах се да изкарам маркуча и да го запуша с отверка(както предложи някой по- горе) за да видя дали е от него или сервото, но не успях да го изкарам от серво апарата. Утре ще пробвам със сапунена вода да видя дали от някъде се вижда да изпуска.
      Иначе казали били от автоморгата (дето се обадил тоя), че трябва да се иде с апарата или колата за да е същият, защото имало 2 3 вида и не се занело кой е! Не знам така ли е, не е ли така?

Alfa Romeo 146 1.6 16V TS -97г

Comment

Първоначално публикувано от NIKSANA86 Покажи съобщение
        Нека сега да кажа.. че тъкмо я взех от сервиза:
        не съм разбрал правилно - колесен цилиндър - десен + накладки са ми сменени.
        Проблема ми със сервото обаче стана много голям. Вчера само като натиснех до долу педала и го връщаше..днес какво са правили тия хубавци не знам, но педала вече е твърд ама твърд! Тя спира ама трябва яко да се натиска! При натискане обортите играят и се чува ссссссссссссссссссс т.е. от някъде влиза въздух. Опитах се да изкарам маркуча и да го запуша с отверка(както предложи някой по- горе) за да видя дали е от него или сервото, но не успях да го изкарам от серво апарата. Утре ще пробвам със сапунена вода да видя дали от някъде се вижда да изпуска.
        Иначе казали били от автоморгата (дето се обадил тоя), че трябва да се иде с апарата или колата за да е същият, защото имало 2 3 вида и не се занело кой е! Не знам така ли е, не е ли така?
        Колега,не се занимавай с маркуча.Ако проблемът беше от него,оборотите ти щяха да играят нон стоп,без значение натисната ли е спирачката или не.Щом почват да играят,когато натиснеш спирачката,сервото е починало.Най-вероятно клапанът.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

А дали има от къде да видя някакъв модел на серво апарата за да не се налага да го свалям или да ходя с колата, а и например да съм сигурен ако го взимам от някой от форум-а, че е същият?
          Last edited by NIKSANA86; d.m.y г., 22:21.

Comment

трябва да си дадеш ВИН-а за да го видим в епер или да го свалиш и да му видиш номера.
            на боксера е различно, на дизела също а и на жтд. на ТС сигурно са същите като на браво и мареа ама дали всички са еднакви...
            точка

Comment

Kolev имаш лично с вин-а ми! Мерси за помощта предварително!
              Last edited by NIKSANA86; d.m.y г., 11:15.

Comment

по епер излиза комплект със спирачната помпа
                60571358
                по бош
                0 204 125 431
                и май излиза същото като 2литровите 20в фиати

ама като му видиш цената ще минеш на варианта втора употреба. виж от 1,6 1,8 ТС 145/146

някой по-запознат който е сменял, нека да каже.
                точка

Comment

по епер излиза комплект със спирачната помпа
                  60571358
                  по бош
                  0 204 125 431
                  и май излиза същото като 2литровите 20в фиати

ама като му видиш цената ще минеш на варианта втора употреба. виж от 1,6 1,8 ТС 145/146

някой по-запознат който е сменял, нека да каже.
                  мерси много за помощта и загубеното време!

Comment

няма проблем, важното е да ти свърши работа. все пак огледай и маркуча. иначе ще ти се наложи да свалиш сервото и да се разхождаш с него.
                    точка

Comment

Значи и аз да се включа за сервото-Митака-71 от Ланча форума провери и ми каза че му излизало едно и също серво за боксер и туин спарк на 145/6.само помпата е различна ,според годината на производство,мисля.
                      Алфетка 145 Боксер1.6 103кс-Голееем бегач!!

Comment

Такааааааааа колеги.Сервото пристгна!И пак съм туш!!Как аджеба да стигна до тенджерата ,като е навряна на майната си.Ида успея да я разкача,а аз мисля че ще мога,как бе мамка му да го извадя тва серво от там и после да го монтирам.То по начало разпарянето е по лесно от шиенето.Някой ако има опит или идея ще го помоля да ми подскаже.
                        Алфетка 145 Боксер1.6 103кс-Голееем бегач!!

Comment

дано да е само вакумния маркуч

хах,аз имам същият проблем,играят оборотите и спирачките са тварди ходих на елкон и ми казаха че е стапковото моторче смених го но фаида нямаше, оборотите продалжиха да си играят като е студена и утре ще погледна сервото, дано да е само вакумния маркуч

Comment

Working...
                          X